Turist info

...Obavještavamo sve iznajmljivače smještajnih kapaciteta da je omogućena prijava i odjava gostiju putem interneta. ...

Kampovi

...Kamp Rožac je smješten u Okrugu Gornjem. Cijeli prostor kampa okružuje prekrasna plaža, a sam kamp je skriven u gustoj borovoj šumi. ...

Znamenitosti

...U uvali Kancelirovac pod polaču na sjeverozapadnoj obali otoka Čiova nalaze se ostatci Kaštela sv. Ivana. ...

Dobrodošli u Okrug!

Prijava i odjava gostiju putem interneta

Obavještavamo sve iznajmljivače smještajnih kapaciteta da je omogućena prijava i odjava gostiju putem interneta. Molimo sve zainteresirane da se jave u ured Turističke zajednice, ili mogu kliknuti na link na dnu stranice i procitati vise o prijavi i odjavi uz nasu pomoc.

Okrug - zaokruženo zadovoljstvo ljetovanja

Na jugozapadnoj strani otoka Čiovo, spojen cestom preko prastarog Trogira s kopnom, nalazi se Okrug. Točnije, dva Okruga: Gornji i Donji. Naziv ovog tipičnog dalmatinskog mjesta dolazi od hrvatske riječi "krug" budući da su oba mjesta raspoređena uzduž kružne uvale na zapadnom dijelu otoka.

Cijelom dužinom uvale i otoka protežu se šljunčane plaže, idealne za obitelji s djecom, ali i za one koji više vole skrivenije uvale samo za sebe.

Bezbroj malih uvala i plaža, sunce i bistro plavo-zeleno more pružaju jedinstvenu priliku uživanja i kupanja u moru.


Ljubitelji aktivnog odmora moga iz bogate ponude izabrati mnoštvo sadržaja. Na raspolaganju su škole ronjenja, skijanje na vodi, najam skutera, let padobranom, fitness centar i teniski tereni, a tu je i raznovrsna ponuda barova na plaži s dobrom glazbom.
Čak 2570 sunčanih sati godišnje, od Okruga je napravilo jedno od najprivlačnijih turističkih odredišta u Hrvatskoj. Srednja temperatura zraka od 16,3 °C i 281 dan u godini s prosječnom temperaturom iznad 10°C, garancija su ugodnog boravka tijekom cijele godine. 

U Okrugu Gornjem i Donjem mnoštvo je restorana, dalmatinskih konoba i drugih ugostiteljskih objekata s bogatim izborom lokalnih specijaliteta. Neizostavne manifestacije su ribarske fešte, koje se organiziraju nekoliko puta tijekom ljeta. Klapska pjesma, konobe s ukusnim ribljim specijalitetima uz domaće vino i pjesmu te eko-dalmatinske specijalitete sastavni su dio bogatog gastronomskog užitka Okruga.

Iz Okruga se pruža prekrasan pogled na arhipelag, otočiće i otoke Šoltu, Drvenik Veliki i Mali uz mogućnost izleta na njih. Blizina Trogira, koji je pod zaštitom UNESCO-a, pruža mogućnost uživanja u skoro 3000 godina starom gradu. Na izlete se može otići i u 60 kilometara udaljeni Nacionalni park Krka s poznatim slapovima, grad Split udaljen 27 km, te poznato marijansko hodočasničko središte - Međugorje, smješteno u susjednoj Bosni i Hercegovini (100 km). Zračna luka Split - Kaštela udaljena je 8 km.

Smještaj u Okrugu može se potražiti u pansionima, vilama, obiteljskim kućama, apartmanima i kampovima koji objedinjuju sve ono što ljetovanje u Dalmaciji čini jedinstvenim doživljajem.

Cijenik (pdf format)
Kućni red (pdf format)

Vrijeme

Facebook

Pišite nam