Turist info

...Obavještavamo sve iznajmljivače smještajnih kapaciteta da je omogućena prijava i odjava gostiju putem interneta. ...

Kampovi

...Kamp Rožac je smješten u Okrugu Gornjem. Cijeli prostor kampa okružuje prekrasna plaža, a sam kamp je skriven u gustoj borovoj šumi. ...

Znamenitosti

...U uvali Kancelirovac pod polaču na sjeverozapadnoj obali otoka Čiova nalaze se ostatci Kaštela sv. Ivana. ...

Izleti

Trogir

Trogir se nalazi na malom otoku između kopna i većeg otoka Čiova. Osim svojih zelenih parkova, cijeli otok je okupiran kamenim kućama, palažama, crkvama, samostanima, tornjevima i starim zidinama. Gradom dominira Katedrala Sv. Lovre iz 13-tog stoljeća.

Solin

Solin je staro Rimsko naselje Salona. Arheolozi su iskopali ostatke hramova, amfiteatri, rane kršćanske crkve, groblja i kupališta. Solin je najvažnije mjesto iskopa iz Rimskog doba u Hrvatskoj.

 

Split

Split se nalazi na malom poluotoku u južnoj Hrvatskoj na istočnoj obali Jadranskog mora. Regija ima Mediteransku klimu i jedno je od najsunčanijih mjesta u Europi. Tijekom zadnjih godina područje je postalo popularno za vodene sportove kao što su ronjenje, jedrenje. Najveći i najvažniji grad u Dalmaciji, Split ima mnoge atrakcije, ali je najpoznatiji po mnogim povijesnim obilježjima koja se mogu naći u i okolo zidina Dioklecijanove palače. Split ima mnogobrojne muzeje, stare crkve i druga arheološka nalazišta koji čine važnu kulturnu atrakciju.

 

Hvar

Hvar je najduži od svih otoka Hrvatske i dom je tri grada. Najveći od njih također se zove Hvar, služio je kao važna luka za Venecijansku Jadransku flotu od kasnog 12-tog stoljeća pa sve skoro do kraja 18-tog stoljeća. Arsenal, impozantna zgrada izgrađena 1611. godine koja je bila najstariji društveni taetar.

 

Šibenik

Šibenik je osnovan od Hrvata prije više od tisuću godina s prvim zapisima iz 1066. Šibenik je okružen svojim antičkim utvrdama i dom je gotičko - renesansnoj Katedrali Sv. Jakova, koja je jedna od najboljih Renesansnih sakralnih spomenika u Dalmaciji.

Nacionalni park Krka

Nacionalni park Krka je jedan od 7 nacionalnih parkova u Hrvatskoj. Kroz park se proteže rijeka Krka, koja je osobit fenomen zbog formacije koju su napravile sedrene barijere. Neobična formacija pomogla je stvoriti poznate Slapove Krke. Cijelo područje je bogato endemskim vrstama vegetacije kao i ptica i riba. Područje je očuvano u svom orginalnom obliku.

Dubrovnik

Dubrovnik je osnovan u 7. stoljeću, a okružuju ga zidine duge oko 2 km koje su podizane od 11 do 17 stoljeća. Dubrovnik je bio središte Dubrovačke Republike koja je propala dolaskom Napoleona početkom 19. stoljeća. Glavna dubrovačka ulica Stradun, jedinstvena po svojoj ljepoti, središte je stare gradske jezge i okupljalište Dubrovčana. Dubrovnik sa svojih 17 samostana, crkava i jednom od najstarijih sinagoga u Europi, svjedoči o svom vjernom kulturnom nasljeđu i pod zaštitom je UNESCO-a.

Međugorje

Međugorje je jedno od najpoznatijih katoličkih svetišta u Europi. Hodočasnici i posjetitelji ovdje dolaze na duhovnu okrijepu i crpljenje duhovne snage za svakodnevne izazove. Međugorje je mjesto koje zrači sa posebnim mirom i svaki posjetitelj osjeti taj mir koji ga poslije prati kroz život. Mjesto je postalo poznato kada se Djevica Marija ukazala šestorici svjedoka i prenjela im poruke o miru, ljubavi i molitvi.

 

Vrijeme

Facebook

Pišite nam